Uppgivenhet

Börjar ana ett visst mått av uppgivenhet från staterna. Det omsattes en hel del aktier sista kvartalet på högre nivåer i USA, då många satsade på att botten var nådd, men nu väljer man att dumpa innehaven.

Det finns fortfarande fallhöjd i en sådanhär marknad. Vi kan få ytterligare en panikvåg, men som jag ser det så skedde kapitulationen i oktober och detta är isåfall efterdyningarna. Ska bli spännande att se om OMX kan hålla sig över oktoberbotten närmsta veckan, annars kan panikutförsäljningar triggas igång. Det som gör det osäkert är att bandet på nersidan är betydligt mer spänt i USA än i Sverige.

Aktievärderingarna är nu historiskt sett mycket låga, men det hjälper inte sålänge marknaden är inriktad på att det kan bli ännu värre. De flesta verkar vara överens om att 2009 är ett förlorat år och många spår en vändning nästa år. Det verkar inte vara riktigt konkret för marknaden som vill ha klarare bevis i denna kris som liknas vid 30-talskrisen.
Antingen det eller en kapitulation som återigen gör det omöjligt för de köpsugna att hålla sig borta.

Stöd OMX 613p, 591p och 575p.

Kommentarer
Postat av: Johan

Tack för intressant läsning.



/Johan

2009-03-04 @ 14:41:21
URL: http://www.mansworld.se
Postat av: Pandi

Hej Kecke. går alltid in på din sida flera gånger om dagen och ser ifall du skrivit något nytt. Tycker att du fångar marknadsbilden väl. Tradar du på heltid nu? Jag sitter helt likvid, men det börjar klia i fingrarna nu. Frågan är bara, bär det av upp eller ner från nu 630. Vad är din åsikt? Har du tagit någon position?



hälsningar Pandi

2009-03-04 @ 19:31:33
Postat av: Johan Didron

Hej Kecke!



Vi är några företagsentreprenörer och före detta ekonomstudenter som tänker genomföra en affärsidé, med inriktning mot aktiehandeln, till vår verksamhet. Vi är ute efter day/swingtrading konsulter och vill veta hur stort intresset är att jobba under vissa förutsättningar. Vi gör därför en marknadsundersökning mot dom som kan vara potentiella konsulter och meddarbetare till oss. Vi riktar oss därför till dig eftersom det verkar som att du nåt framgång inom börshandeln. Vill du vänligen svara JA eller NEJ på nedan frågeställningar. Du får gärna fylla i med mer text om du så önskar.



1. Skulle du mot betalning kunna tänka dig att lägga upp en profil med en spegelbild av din riktiga aktieportfölj och ditt riktiga namn på en nystartad hemsida?



Svar:





2. En anställning hos oss skulle innebära att du blir en offentlig person där publicering på hemsidan sker gällande din portföljs avkastning samt samtliga köp och säljordrar du lägger varje dag. Är detta något du kan tänka dig?



Svar:





3. Din lön är i ren provision och styrs helt av antalet träffar på vår sida och din portfölj. Samtidigt krävs det inget jobb från dig. Du gör det du gör i vanliga fall dvs. tradar med aktier. Skillnaden är att dina köp- och säljordrar registreras hos oss och därmed blir offentliga. Kan du tänka dig att jobba hos oss med provisionsbaserad lön under dessa förutsättningar?



Svar:





4. Vill du bli erkänd för dina aktiekunskaper och bli känd inom börskretsar bör detta vara intressant för dig. Det finns dock alltid baksidor. Skulle din portfölj gå dåligt kan du göra dig känd på ett negativt sätt. Är detta något du skulle kunna tänka dig att riskera?



Svar:





Mvh Johan och Martin

2009-03-04 @ 21:10:36
Postat av: kecke

Pandi



OMX index ligger fortfarande i neutral zon, vilket gör det vanskligt att ta position annat än på kort tid. Det är översålt i USA och jag tror att vi kan få till en konsolidering ett par dagar för att sedanfortsätta ner igen. Uppgång mot motståndet vid 645p känns mest aktuellt vid en sådan utveckling. Jag hade indikationer på köp i tisdags, men valde att avstå då indexet stängde nära dagslägsta den dagen, så jag ligger inte inne för tillfället.



Mvh Kecke

2009-03-05 @ 07:50:24
Postat av: Pandi

Tack för svaret. Jag väntar med köp.



M.V.H Pandi

2009-03-05 @ 09:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0