En ljusglimt

Det europeiska krispaketet togs emot med öppna armar från marknaden och vi fick en mäktig motreaktion återigen.

Det var en rejäl dos med dundermedicin som delades ut till finanssektorn och rimligen kommer detta att skapa stabilitet framöver och få igång kreditmarknaden igen. Nya lagar och regler skall sedan forhoppningsvis se till att bankerna självmedicinerar sig till fullt återfrisknande i det långa perspektivet. Hur detta fungerar återstår att se.

Botten nådd?
För tidigt att säga. Jag tror det finns goda möjligheter till fortsatt uppgång de närmsta dagarna, men vi befinner oss snart mitt i rapportperioden och framtidsutsikterna från företagen är troligen inte upplyftande.
Det kan bli fortsatt snabba svängningar ett tag framöver.

Hur brukar de stora vändningarna se ut?
Den rörelse vi såg idag är helt karakteristisk för inledningen av bottenvändningar vid tidigare krascher.
I de allra flesta fall, så fortsätter det sedan upp kraftigt ytterligare ett par dagar efter den initiala motreaktionen.
Sedan kommer allt som oftast andra vågen som tar indexen antingen ner i nivå med föregående botten eller strax under.
Efter det att själva lågpunkten är satt, så är det påfallande ofta som indexen rusar upp precis som nu, men då kommer det ingen rekyl utan bara ett par dagars konsolidering högst. Då är paniken förbytt i en känsla av rädsla att missa börsuppgången istället.
Efter ytterliagre ett par månader, så anser den stora majoriteten att botten nu är nådd.

Enligt tidigare mönster, så är det alltså inte botten vi nu sett utan förhoppningsvis början på en bottenformation och det är först när toppen på denna uppvåg passeras i ett senare skede som man kan börja tala om köpsignaler normalt sett.

Det är med spänning man iaktar den fortsatta utvecklingen och förhoppningsvis skall jag tjäna en slant på mina BULL de närmsta dagarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0