Bear time!

Utvecklingen i USA igår kväll gick som jag förvarnade om!
5 minuter före stängning var NASD nere på 2265, vilket var förra bottenoteringen, men repade sig sen lite.

Tycker att man kan dra en del slutsatser av volymutvecklingen under konsolideringsfasen.
Indexen har varit uppe vid de nivåer som uppnåddes i slutet av januari, men volymen nu senast var betydligt lägre vid topparna = bearish
Att vi nu ser expanderande volym vid utbrott ner är heller ingen positiv indikation. Eftersom vi nuförtiden har en väldigt stor andel rörligt kapital på aktiemarknaden, så är det många som nu sitter med förluster och många som försökt pricka botten. En del kommer ligga kvar, men väldigt många kommer ge upp om årslägstanoteringarna passeras igen samtidigt som köparna kommer dra sig tillbaka och avvakta.
Vi har sett klara indikationer på att marknaden agerar irrationellt och det är väldigt snabba svängningar. Det ser oroligt och osäkert ut och det är sällan ett bra tecken! Uppgången som tog 4 dagar att bygga upp raderades nu på 2 dagar precis som det har sett ut tidigare under den här nergången.

Jag räknar kort och gott med att NASD kommer söka sig ner mot 2200 nivån igen (årslägsta), där vi kan få en uppstuds. Bryter vi sedan denna nivå, så är det fritt fall mot 2000 nivån!
Samma rörelse kommer merellermindre gå igen på de flesta marknader.

Jag plockade in en liten post BEAR i fredags ca 10% och ligger troligen kvar över måndagen och ökar förmodligen om det går som förväntat och 940 ser ut att brytas. Troligen söker sig OMX ner mot denna nivå, medans NASD troligen försöker repa sig lite upp mot 2280-2290 på måndag. Bryter vi sedan 940 och 2265, så har vi klockrena säljsignaler!
      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0