Trendbrott?

Med trendbrott menar jag inte börsen utan Charles Plossers uttalande om kommande räntehöjningar för att tackla inflationen i ett tidigare skede än väntat. Svårt att säga om det ett spel för galleriet eller om det finns en djupare sanning i uttalandet. Imorgon kommer det fler uttalanden från FED ledamöter.

Hursomhelst så är det troligen den enda rätta vägen att gå även om det kan innebära ytterligare fördjupning av krisen på kort sikt. Det är nog oundvikligt att det kommer göra ont att ställa ekonomin tillrätta igen.

Dollarn tog idag ett jätteskutt upp efter uttalandet från FED ledamoten.

Frågan är hur marknaden kommer tolka den nya eventuellt aggressivare hållningen i räntepolitiken.
Det innebär ju en stor risk för att ekonomin kan försvagas ytterligare och det kan bli riktigt tungt för många amerikanska hushåll. Dags att lämna råvarusektorn? Mycket av prisökningarna är troligen ett direkt resultat av den ökande inflationen både i spekulativt syfte och hedgning.

Inflationen känns som det stora hotet för återhämtning på sikt och om man tar krafttag där, så finns det hopp om vändning på sikt, även om det bli värre på kort sikt. Det är vad jag tror iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0