Vågläge

Indexen har varit uppe och nosat på intervall som jag nämnde tidigare och oljan har nosat på 110$.
Volymerna är nu låga och kanske måste vi ner lite och samla kraft innan en sista uppstöt i indexen.
11450p på DOW och 970p på OMX utgör de korta stigande trendstöden.

Hela uppgången känns relaterad till oljefallet och dollarns upprekyl och om det inte kommer fler positiva triggers, så ligger vi troligen nära nergång igen när dollarn backar igen och oljan stärks. Just nu är det negativa divergenser både i volymen och RSI på indexen samtidigt som oljan tangerat det stigande trendstödet och är kraftigt översåld.


Varför envisas jag med lägre målkurser för indexen? Räcker det inte nu?
Om man går tillbaka till slutet av 80-talet och studerar alla tidigare bearmarkets, så ser man alltid samma mönster i slutet. Det är kraftiga utförsäljningar och stora rörelser....det är 2 veckor av rent börselände med endast korta andningpauser innan det fortsätter ner...och sen kommer motreaktionen upp.
Och när det sedan väl vänder, så tittar inte inte aktörerna på börsen i backspegeln. Man börjar bli rädda för att missa uppgången och fler och fler söker sig in på marknaden, vilket syns i den ökande volymen.
Det är högst någon veckas konsolidering innan det fortsätter upp.

Vad har vi idag?
OMX sökte sig ner mot 840p där vi konsoliderade lite mer än en vecka för att sedan odramatiskt söka sig ner mot 800p. Sen fick vi en rätt kraftig initial motreaktion, då man kände att bankerna hade nog sett sina mörkaste stunder.
Sedan har vi fortsatt upp under successivt allt lägre volym.

Man skulle kunna se maj-juni nergången som urblåsningen och att vi befinner oss i den initiala motreaktionen nu.
Isåfall blir det inte mer än ett par dagars svag rekyl/konsolidering innan uppgången fortsätter och knäcker 820 under hög volym.
Nu tror jag inte att det blir så...oljan ligger i botten och dollarn närmar sig trendmotståndet efter att ha gjort kraftiga rörelser. När dessa rekylerar, så riskerar hela fundamentet till motreaktionen att rasa ihop.

fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0